5 Ocak 2008 Cumartesi

Fuara Gidecek Malzemelerin Sandıklanması

Sandıkların sağlam olması, içinde bulunan malzemeye zarar vermeyecek nitelikte olması çok önemlidir. Sandık ayakları, forklift bıçağı girebilecek şekilde en az 10 cm. yükseklikte olmalıdır.
Yapılan ambalajlar içerisine faturada belirtilenler haricinde hiç bir ürün ve malzeme konulmamalıdır.
Sandıkların içinde bulunan malzemeler listesi ve gönderici firmanın adı, fuarın adı okunaklı şekilde yazılmalı ve şeffaf bir dosya içine konulup sandığa yapıştırılmalıdır.
Sandıklar mutlaka kilitli olmalıdır.

Alınlık Yazısı Olarak Sözleşme Dışındaki Firma Veya Kuruluşların Adı Kullanılabilir Mi?

Stand alınlık yazısı, sözleşme yapan firmadan başkasına ait olamaz (aynı holding veya aynı grup içinde olsalar dahi),

Birden fazla firma birleşerek, tek bir stand ve tek alınlık altında fuara katılamazlar,

Üretici firma, başka bir firmanın logosunu reklam veya pazarlama amaçlı olarak standında kullanamaz,

Holding veya grup şirketleri, fuarda sadece sözleşme yapan firma bazında temsil edilebilirler. Holdingin veya grubun logosu kullanılamaz,

Marka tescil belgesine sahip olan firmalar, bu belgenin noter tasdikli bir kopyasını teşvik başvurusu için hazırladıkları belgeler ile birlikte gönderdikleri takdirde, alınlığa markalarını yazdırabilirler,

Devlet desteği almak isteyen firmalar; üretici iseler kendilerinin, pazarlamacı veya Dış Ticaret Firması mahiyetinde iseler üreticilerinin Kapasite Raporundaki mamulleri sergilemekle yükümlüdürler, pazarlamacı firmalar sözleşme yaptığı en fazla iki firmanın ürünlerini sergileyebilir ve onarlın isimlerini alınlığa yazdırabilir.
Yukarıdaki kurallara uymayan firma ve kuruluşlar, devlet desteğinden yararlanamazlar.


Fuarlara KOSGEB Desteği Hangi Giderleri Kapsamaktadır?
Ürün Sergileme Desteği
Fuarın birim m² katılım ücretine yüzde 75 oranında,
Her işletmeye en az 6 m² , en fazla 30 m² ürün sergileme alanı (stand) için destek sağlanır.Katılım Ücretine Dahil Olan Hizmetler
-Stand kirası,
-Stand konstrüksiyonu,
-Standart stand dekorasyonu, (halı, ışıklandırma, görüşme masası, en az 2 adet sandalye, işletme adı alınlık yazısı gibi malzemeler)
-Sergi ürünlerinin Organizatör kuruluşun bildireceği nakliyecinin yurtiçindeki deposundan fuar alanına gidiş ve dönüşünü kapsayan yurtdışı nakliye ve depolama giderleri,
-Sergilenecek ürünlerin gümrük işlem giderleri,
-Yurtdışı Nakliye sigortası gideri.
Ulaşım Desteği
Her işletmeden bir yetkili temsilcinin fuarın düzenlendiği yere havayolu, karayolu, demiryolu veya denizyolundan biri ile gidiş-dönüş ulaşım ücretine yüzde 50 oranında destek sağlanır.
Biletlerin
-Gidiş-dönüş tarihlerinin en fazla fuar açılış tarihinden 7 gün önce ve fuar kapanış tarihinden 7 gün sonrası tarihli olması,
-Gidiş ve dönüşün fuarın yapıldığı şehre en kısa rota üzerinden yapılmış olması,
-Ekonomik tarife üzerinden alınmış olması,
-Havayolu ile ulaşımda Türk işletmelerinin tarifeli seferlerinin kullanılmasının tercih edilmesi şartlarını taşıması ve gidiş-dönüş ulaşım giderleri dışında diğer harcamaları içermemesi gerekmektedir.
Fazla Nakliye KOSGEB Desteği Kapsamında mıdır?
Her m² için hacim ve ağırlık sınırlamasının katılımcı tarafından aşılması durumunda, ilave nakliye ücretine KOSGEB tarafından destek sağlanmaz.
KOSGEB'in Diğer Destekleri Şunlardır:
Yurtdışı Daimi Sergi (Show-Room) Katılım Desteği
İhracat Amaçlı Yurtdışı İş Gezisi (İyig) Katilim Desteği
İhracata Yönlendirme Desteği
Marka Oluşturma ve Tanıtım Desteği
Yurtdışı Pazar Araştırma Desteği


Fuar M² Fiyatı Neleri Kapsamaktadır?
Standlı fuar metrekare fiyatı içerisine; stand konstrüksiyonu, halı, masa, sandalye, çöp sepeti, küllük, spot, standların alınlık yazısı, fuar giriş kartı, sergilenecek ürünlerin Türkiye-fuarın yapıldığı ülke-Türkiye nakliyesi, handling hizmetleri, gümrük işlemleri, nakliye sigortası, Türk Katılımcılar Kataloğu'nda firma bilgilerine yer verilmesi, fuarın tanıtımı, genel temizlik ve güvenlik hizmetleri girmektedir.

Hiç yorum yok: